woensdag 25 januari 2012

1, laatste reacties antroposofie in de pers

Samenvatting laatste reacties op Antroposofie in de Pers.




Michel Gastkemper zei
Beste Matthijs,
Over mensen kan ik me blijven verbazen. Over jou bijvoorbeeld. Gisteren had ik toch een duidelijke boodschap aan jouw adres. Maar dat is blijkbaar aan dovemansoren gericht. Want je gaat onverdroten voort op de weg die je de laatste tijd bent ingeslagen, zonder rekening te houden met de plek waar je dat doet. Niet voor niets heb ik duidelijk gemaakt dat je daarvoor een eigen weblog zult moeten gebruiken, die dan als een soort dorpspomp volgens jouw eigen opvattingen kan fungeren. Daar is deze weblog niet voor bedoeld, die dient een ander doel. In de eerste plaats feitelijke informatie te verschaffen, met relevante teksten en documenten die voorzien zijn van titel, auteur, datum, bron, context en link indien van toepassing, om enige achtergrondinformatie te bieden en zelfs indien mogelijk inzicht, zoals in de kop van deze weblog vermeld. Jij bootst dit, weliswaar op je eigen onnavolgbare manier, na in je reacties. Dat het niet na te volgen is, is al een teken aan de wand: het vraagt in de eerste plaats zorgvuldigheid en accuraatheid in brongebruik, met een juiste weergave en een onderscheid wat van de bron komt en wat van jezelf. Dat schort er bij jou ernstig aan; het is ook niet iedereen gegeven om dit te doen. Indien dit met mate gebeurt vind ik het geen probleem. Maar op een gegeven moment kan het echt niet meer, is het niet langer te tolereren. Het feit dat er bij dit bericht al 28 reacties van jou (van de in totaal 44) van dien aard staan, zegt eigenlijk al genoeg. Met een eervolle plaats voor 13 reacties van Anoniem(en), waar voor het merendeel weer jou wordt nagedaan, dus een soort zwaan-kleef-aan effect. Dit heeft een hoog dorpspompgehalte en dat hoort hier niet thuis. Als je niet uit jezelf kunt inbinden, zal ik het moeten doen. Jammer, maar helaas; het moet blijkbaar zo zijn.

20 januari 2012 13:27
 matthijs zei
Wie zijn huis niet kan verlaten en niet het ganse met zovele wonderen gevulde land in ogenschouw kan nemen, die gelijkt een kikker bij de dorpspomp.

20 januari 2012 13:55 
 Anoniem zei
Vlak voordat jij de reacties van Matthijs mogelijk daadwerkelijk verwijdert en daarmee de kans op verbinding en ontmoeting stukken minder maakt, toch nog even een herhaling van mijn eerdere vraag aan jou Michel.

Hoe sta jij tegenover een ontmoeting met jou en de andere personen die op jou blog hebben gereageerd?
En zouden de locaties die Mattijs eerder aandroeg voor jou okay zijn?

Beste Michel ben jij je er van bewust, dat je manier van omgaan op dit moment met de personen die op jou blog willen reageren naar rigide nijgt?

Ik wijs je hier op, voordat je mogelijk gaat bewijzen dat de vrijheid van geest hier geen plaats mag hebben.

20 januari 2012 14:42
 matthijs zei
Tip; Noem het blog antroposofe uit de pers.

20 januari 2012 15:52 
 Anoniem zei
Ik dacht eerst dat het een grap was dat Matthijs hier niet meer welkom zou zijn, maar als ik zijn blog er zo eens op nalees, is het blijkbaar menens. Dat is toch te gek om los te lopen, niet?

Er zit dan ook niks anders op om een ander stekje te zoeken om af en toe een keer met een kwinkslag naar antroposofie in de pers te kijken.

http://antroposofieendepers.blogspot.com/

20 januari 2012 19:37
 Anoniem zei
Als er nou nog een touw aan vast te knopen zou zijn...

21 januari 2012 00:22
 Anoniem zei
Het lijkt erop alsof Matthijs zijn biezen heeft gepakt en meteen ook zijn sporen heeft uitgewist. Heeft hij de zaak hier netjes willen achterlaten of was hij vooral gepikeerd over Michels terechte terechtwijzing? Wellicht lezen we het binnenkort op Matthijs' eigen webstekje, mits hij daarvan het adres kenbaar maakt.

23 januari 2012 12:28
 Michel Gastkemper zei
De nieuwe weblog van Matthijs kent nog geboorteweeën; een nieuwe geboorte is nu eenmaal een pijnlijk proces. Wie zijn vorderingen wil volgen, bezoeke People, Planet, Pleasure. Daar heeft Matthijs aan zijn bericht van vrijdag, ‘Antroposofie uit de pers’, een nieuw klein stuk toegevoegd, na:
‘Ik overweeg of en welke stappen ik kan ondernemen, nu wordt het interressant wie achter hem staan en welke belangen hij meer dient dan de van hemzelf.’
Hij heeft wel al vier reacties, de laatste kwam vandaag van oude bekende Ramon De Jonghe uit Vlaanderen, eindelijk eens iemand die niet alleen als een Anoniem reageert. Hoewel het me niet zou verbazen als Ramon dat hier wel heeft gedaan, sinds vorig jaar zomer toen hij voor het laatst een reactie onder zijn eigen naam plaatste. Hij geeft nu ook in zijn reactie toe dat hij inderdaad al die tijd op bezoek is blijven komen.
In ieder geval kan Matthijs nu zelf ervaring opdoen als beheerder van een weblog. Helaas heb ik hem daarvoor eerst een flinke duw in de goede richting moeten geven, want uit eigener beweging lukte het hem maar niet. Hopelijk kan hij zijn gewrok en gemok overwinnen, anders wordt het maar een zure bedoening. Ik neem echter aan dat hij vanaf nu zijn weg wel zal kunnen vinden. We mogen verwachten dat hij tot mooie en bijzondere dingen in staat is, zoals we hem hier immers hebben leren kennen.

Aan dat laatste wordt gewerkt.

Geen opmerkingen: